top of page
Foto van schrijverKaren Bakker

Citroenkoek met Lemon etherische olie.

Dit recept is van Loes Krijger en ik moet toegeven dat ik hem nog niet gemaakt heb. Misschien ga ik dit van het weekend eens lekker uitproberen. Ik hou er wel van om zelf cake te bakken, dus dit is wel een leuke variant op de gewone cake. Doordat je hem zelf bakt smaakt dat ook veel lekkerder dan de cakes die je in de winkel koopt. Ik wens jullie allemaal smakelijk eten (snoepen). En laat een berichtje achter als je hem gemaakt hebt en wat je er van vond.





Citroenkoek


Ingrediëntenlijst

2 koppen bloem 1 theelepel bakpoeder


1/2 kop suiker een beetje zout


1 kop boter 1/2 kop water


1/4 theelepel zout 1/2 kop citroensap


4 eieren 3 druppels citroen etherische olie


6 eetlepels bloem 1 eetlepel poedersuiker


1 1/2 kop suiker




Beschrijving


  1. Verwarm de oven voor op 180 ° C. Gebruik een bakpapier in je ovenplaat.

  2. Meng de bloem, de suiker en het zout. Snijd de boter erin totdat het deeg een mooie, kruimelachtige consistentie heeft.

  3. Duw het deeg op de bodem van een bakplaat.

  4. De bodem 20 minuten bakken totdat deze goudkleurig is.

  5. klop de eieren in een grote schaal, terwijl de bodem in de oven zit. Meng in een andere schaal de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout.

  6. Voeg het mengsel toe aan de eieren en roer totdat er een glad mengsel ontstaat.

  7. Voeg al roerend het citroensap, de citroen olie en water toe.

  8. Verspreid het mengsel over de gebakken bodem en doe zet weer in de oven. Nu nog 30 min. bakken of tot het gaar is.

  9. Laat de koek helemaal goed afkoelen. Daarna kan je er poedersuiker overheen strooien.



34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Mama is BOOS!!

Comments


bottom of page